Nagelregulatie


Nagelproblemen zoals ingroeiende nagels, structuur en vormverandering van de nagelplaat worden door middel van een nagelbeugel gereguleerd.

Een ingroeiende nagel geeft een vervelende druk in de nagelwal wat een belemmering is bij de afwikkeling van de voet. Er is ook een grote kans op ontstekingen.

De conditie van de nagel beïnvloedt de keuze van Uw schoenen; dat merkt U elke dag.

Hoe ontstaat een ingroeiende nagel?

Het ontstaan van een ingroeiende nagel heeft verschillende oorzaken. Er kan een trauma zijn geweest, bv er is iets zwaars op de teentop gevallen, de nagel is flink beschadigd en bij het herstel kan een punt lelijk gaan ingroeien.

Het langdurig dragen van te smalle of spitse schoenen kan ook een oorzaak zijn, zeker als de nagels zwak en dun zijn.

Door het verkeerd verzorgen van de nagels, bv steeds de hoek wegknippen omdat deze pijnlijk is, gaat de nagel steeds ronder groeien en veroorzaakt pijnlijke nagelwallen. (vaak veroorzaakt door het gebruik van de niet zo geschikte nagelknipper)

Bij pubers kan gemakkelijk een ingroeiende nagel ontstaan doordat deze nagels zeer dun en zwak zijn, de vorm van de voet veranderd sterk en heeft een grote invloed op de ontwikkeling en groei van de nagelplaat.

Nagelbeugels

Om de nagels en de nagelplaat te corrigeren zal de pedicure voorstellen om een nagelbeugel te plaatsen. Het te corrigeren gedeelte van de nagel wordt eerst vrijgemaakt, eventueel wordt de nagelplaat verdund.

Met behulp van lijm wordt er een beugeltje op de nagelplaat bevestigd. De beugel is van vorm wat rechter dan de nagel zelf, waardoor deze aan de zijkanten langzaam omhoog getrokken wordt. Dit kan een trekkend gevoel geven wat vrij snel wegtrekt.

plakbeugel spangen